måndag, juni 04, 2007

Jag och min stegräknare

Idag premiärinvigde jag min stegräknare. Jag har hittills gått 7301 steg (exkl. städdag på gården). Det är alltså 2700 steg för lite!! Jag har fått för mig att man ska gå 10 000 steg om dagen. Och nu är jag trött, så det blir inga mer steg idag, förutom till sängen då (max 30 steg).

Kan någon berätta om det där med 10 000 steg stämmer? Plus kan man ha stegräknaren på cykeln?

2 kommentarer:

Unknown sa...

10 000 steg stämmer nog, tycker mig ha hört det. Vad det gäller cykeln vet jag inte. Mer avancerade räknare kan säkert klara det också.

Tror att jag har en liggande själv någonstans, ska kanske plocka fram den....

Erik sa...

Kanske kan du montera stegmätaren på ena foten om den fixar att registrera vartannat tramp som ett steg. Om du sedan, efter cykelturen, multiplicerar med två så får du veta hur många "cykelsteg" du tagit. (Ytterligare kan man fundera på hur långt i cm ett cykelsteg är jämfört med ett vanligt steg). Detta går såklart inte att jämföra med rekommendationen på 10 000 vanliga steg utan du måste konvertera cykelstegen med avseende på förbränning och puls, mm och få fram hur många vanliga steg du "tagit".

Jag hade nog satsat på en mätare till cykeln även om man förmodligen inte kommer undan konverteringen till vanliga steg..