torsdag, juli 13, 2006

Bland näsdukar och tops

Ligger för femte dagen i feberdimmorna och snor i hela huvudet och filosoferar. Jag kan förstå de flesta kroppsvätskorna och andra sätt för kroppen att göra sig ren men två av evolutionens fantastiska lösningar har jag svårt att förstå.

1. Öronvax, borde inte kroppen kommit på något bättre sätt att försvara öronen på, känns så primitivt och oevolutionistiskt. Liksom bara i vägen och onödigt.

2. SNOR och slem i halsen som jag tror är snor som man sväljer under nattens försök att överleva och det är just detta som gör det så svårt att förstå. Samtidigt som det är meningen att snoret skall rena kroppen fungerar det som ett internt försök till självmord. Det kloggar igen alla naturliga luftvägar och gör att det är svårare att röra sig och leva ett normalt liv. Till alla som tror gud finns och fortfarande påverkar oss och tillber denna himmelske varelse, kan ni inte be detta väsen att återskapa reningen av virus till att man svettas ut skiten, man dricker en massa vätska och sedan går på en lång promenad så försvinner viruset genom svettningarna på ett mer naturligt och lätt sätt, gör om evolutionen, snälla...

det var det sista, mot sherwoodskogen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag har faktiskt funderat över just detta flera gånger. Mest intressant är öronvaxet. Hur tänkte man där?
Det hade varit lättare att förstå om det funnits med en sköljfunktion a la tårar som spolade rent örat inifrån med det växer ju sakta sakta fram och måste avlägsnas manuellt. Med en tops.

En annan kroppsmekanism, som kanske snarare är ett språkligt fel eller rentav myt, är den om att "hon blev gråhårig över en natt". Det måste ju vara så att det hår som växer ut fr.o.m. den aktuella natten är grått, inte att pigmentet i det utväxta håret sugs tillbaka in i skallen. Det betyder ju att "över en natt" är ett ganska generöst tilltaget uttryck så länge man inte är Puffen som spottar ur sig hår. För mig tar det ju tre veckor att klämma ut 1 cm hår.

Men det finns de i min närhet som hävdar att de sett prov på detta fenomen.

Men Johan , om du inte tar ut dig fysiskt varje natt så kanske du tillfrisknar snabbare.