torsdag, oktober 11, 2007

"Äntligen!"

I hela mitt heltidsarbetande liv har jag jobbat på ställen där i princip alla samlas framför en radio när det vankas Nobelpris i litteratur. Här hade vi till och med vadslagning. Den gick man ju bet på, trots att både jag och litteraturredaktören röstade på samma; Ko Un. Är folk lika kulturellt arty på era jobb?

Okej, jag har bara jobbat på två ställen, men ni fattar vad jag menar. Det har ändå hänt... sex år i rad.

6 kommentarer:

klenin sa...

"Det här är fantastiskt och lite otippat, nu gäller det att trycka böcker som bara fan", säger Isabella Falkowska, pressekreterare på Forum.

Fram för fler frispråkiga pressekreterare!

Betty sa...

När jag pluggade avbröts lektionen mitt i för att alla skulle lyssna på radion kl. 13.


Nu var jag på kurs så jag vet inte hur det gick till.

Unknown sa...

Har någon kanske läst Doris och kan komma med en recension? Är det en bra kvinna det här? Och en britt igen...

Unknown sa...

kan inte alls relatera till det där. visste inte ens att det var dags för kungörandet. men jag blev positivt överraskad, henne har man ju läst!

klenin sa...

Jag läste "The Grass Is Singing" på gymnasiet - tack för det klassföreståndare/engelskalärare Ulla Pavlatos! Den handlar om en vit kvinna i Rhodesia som mot sin belevade vilja får the hots för den svarte trädgårdspojken på ägorna. Jag vill minnas att jag tyckte den var lite seg då, men idag skulle jag nog uppskatta (icke)tempot mer. Ganska suggestiv, det mesta rör sig inne i hennes huvud. Läs! Jag ska nog göra det igen, innan jag evenutellt ger mig på något annat av henne. Bra engelska också, fint språk.

Betty sa...

Har inte läst nåt.