onsdag, juni 28, 2006

Chicks



Vad händer med alla hönor? Tänk er alla äggleverantörer, det är ju faktiskt höns som värper äggen. Tusen och åter tusen höns men endast den lilla kycklingen är god nog att smörja kråset med? Lägger man dem i en gigantisk hög eller blir det fejkade Canada Goose-jackor och dito kycklingburgare av dem?

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det är det första alternativet som gäller, högen alltså. Sen bränns de upp.

Det luktar sådär men var ändå en av höjdpunkterna när man hängde på bonngårdarna i byns omnejd. Några år senare när jag börjat hänga med de coola katterna istället för bonntöserna så hade jag fortfarande kvar min fascination för eld vilket resulterade i ett uppbränt öra+hår (mitt eget), en uppbränd köksduk (inte min egen) samt smärre incidenter som inkluderar stearin, tändare och ängsgräs.

Ett litet sidospår bara.

Erik sa...

Intressant och härligt sunk-hårt det där med bergen, jag hade tippat på malning till foder eller spånplattor el nåt.

Eld kan vara ganska nice alltså. Jag och Kräket har hoppat oss trötta många gånger för att inte våra eldar skulle bränna upp halva Långö, alltså för ganska länge sedan. Efter en incident som kunde slutat riktigt, riktigt dåligt begravde vi alla våra elddon. Men sen tyckte vi det var slöseri så vi grävde upp dem igen och eldade upp dem på plats. Tänk om jag hade varit en Pyro-puff nu...

Betty sa...

Jag kan ingenting om hönor. Om du verkligen vill veta kan jag säkert söka rätt på ett svar.

Jag var ganska lugn som barn, men en gång gjorde jag och min dåvarande bästis Björn och jag en bomb. Sen jagade jag en killing en gång som stukade benet...den kan därefter ha gått samma öde till mötes som hönorna. Men det är mer än vad jag vet.

Betty sa...

Helt rätt de slängs på högen:

"Varje år måste fyra miljoner värphöns slaktas. Och hittills har värphönorna använts som livsmedel, exempelvis fryst höna.
Men import från Thailand och ökad kycklingslakt gör att hönsen inte längre är attraktiva. Nu måste 8 000 ton slängas – varje år.
För bara något år sedan fick äggfarmarna betalt för värphöns som gjort sitt. I dag får de betala till livsmedelsföretaget Kronfågel för att bli av med dem."

Aftonbladet -990714

Annars verkar det som att hönorna dör:

1. i slakt
2. På väg till slakt i lastbilar

Erik sa...

tack för svar. Det känns nästan overkligt med så många ton höna.

emma d sa...

Jo men enligt Jenny på Tullen så blir även vissa höns till foder i inte helt äkta Canada Goose-jackor, blodiga hönsdelar har hittats i sådana jackor. Det är najs...