tisdag, december 12, 2006

mjusick pour you

klickahär eftersom ni förmodligen är sugna på en postgrunge:ig stänkare med Alice in Chains vs. Josh homme-svävande sång, Thom Yorke-desperata stämmor och ledsna pop-pianoslingor. I en fantastisk kombination och så blir det typ upptempo-Granddaddy-lo-fi framåt framåt! I en bil i öknen kanske med ett mycket bestämt mål eller inget mål alls och lyssna på repeat. Oh-ah!

7 kommentarer:

Boogie sa...

fantastisk dänga, har varit min räddning hela hösten, albumet är prima rakt igenom faktiskt.

klenin sa...

Jag vågar inte lyssna på jobbet, men av beskrivningen vågar jag gissa på att det kanske kan röra sig om Midlake? Mycket bra isåfall.

Idag har jag blivit tipsad om norska Madrugada som bara varit ett namn för mig innan. Efter en provlyssning på två spår gör jag ett klart tummen upp. Men hela Tindersticks/Stuart Stapels-vibben sabbas förstås lite när man väl vet om att det i själva verket är en norsk gutt som spelar. Norge känns liksom väldigt lite whiskey och cigarrök i gloomy rum... Och jag har alltid tänkt mig Stuart Staples just så, själv i ett rum där regnet smattrar mot rutorna, med en katt som styker runt hans ben som enda sällskap.

Betty sa...

Det va en tid då Kaffedejten alltid snackade om de där Madrugada. Jag gav de kanske inte en rättmätig chans...men så vill jag minnas att du och han alltid gillat Tindersticks 1000 ggr mer än mig.

Erik sa...

Madrugade. Ni har hört mig spela Madrugada på gitarr misstänker jag. Jag kan bara en låt men den är ganska fin. Madrugada är Kuala Lumpur 1999, biodubbeldejtskänsla med norskor och tutti-frutti-strössel på toppen av cappuccino för mig. En kul kväll för länge sedan.

Midlake ja.

klenin sa...

Midlake - I knew it! Håll med om att jag är ganska bra!

Madrugada för mig är numera ett par väldigt ytterljudsisolerande hörlurar till en iPod, överföring av världens alla länder mellan två databaser och en redaktör som står bakom mig och säger "hallå?" ett antal gånger utan att få tillstymmelse till respons. En sådär dag för inte alls länge sedan. Typ idag.

Erik sa...

Klippte du det på endast min beskrivning?! Håll med om att JAG är ganska bra! ;-)

klenin sa...

Jag klippte det på bara din beskrivning, och vi kan ju enas om att PK är ganska bra! Malmös snyggaste och bästab kombo, lätt.